Οι υποχρεώσεις του κουμπάρου πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της τελετής

Καλοκαίρι σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα είναι διακοπές και το δεύτερο είναι οι γάμοι! Από τον Μάιο, κιόλας, ξεκινούν οι γάμοι στην πόλη, στα νησιά και τα χωριά και οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Οι προτάσεις για κουμπαριές είναι συνήθως πολλές, αλλά ο κουμπάρος, εκτός από αυτήν την τιμή που του κάνει το ζευγάρι έχει και πολλές υποχρεώσεις, τόσο οικονομικές όσο και εθιμοτυπικές. Πριν, λοιπόν, πείτε το μεγάλο «ναι» για να παντρέψετε ένα ζευγάρι φίλων σας, διαβάστε ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχετε.

Τελετή:
•    Η βασική αρμοδιότητα που έχει ο κουμπάρος, εκτός από το να στέκεται πίσω από το ζευγάρι, είναι να αλλάξει τα στέφανα και τις βέρες. Αν υπάρχει πάνω από ένας κουμπάρος, οι αρμοδιότητες μοιράζονται.

  •  Μετά την τελετή οι κουμπάροι υπογράφουν την άδεια γάμου και δίνουν «ό,τι έχουν ευχαρίστηση» στην εκκλησία.

Οικονομικές υποχρεώσεις:
•    Εκτός από την πληρωμή στον παπά μετά το μυστήριο, ο κουμπάρος αναλαμβάνει να αγοράσει τις λαμπάδες και τον στολισμό της εκκλησίας.

  •  Επιπλέον, αναλαμβάνει να αγοράσει τα στέφανα και το κρασί για την εκκλησία. Το κρασί μπαίνει σε μία ειδική κανάτα και έναν δίσκο που είναι στα καθήκοντα του κουμπάρου να αγοράσει και να πάει στην εκκλησία.
  •  Ο κουμπάρος αγοράζει ένα δώρο για το ζευγάρι, ενώ, αντίστοιχα, το ζευγάρι αγοράζει και εκείνο με τη σειρά του ένα δώρο στον κουμπάρο για να τον τιμήσει.

Έθιμα:
•    Φυσικά, πριν από τον γάμο, οι κουμπάροι αναλαμβάνουν να κανονίσουν το bachelor για τη νύφη και τον γαμπρό αντίστοιχα, όπου αναλαμβάνουν τα έξοδα μαζί με τους φίλους. Συνήθως, τα πάρτι αυτά είναι έκπληξη και υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για εκείνη την ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθυμίες που έχει το ζευγάρι. Λίγο υπερβολή και ξεφάντωμα εκείνη την ημέρα δεν βλάπτει, αρκεί να μην ξεπεράσετε τα όρια. Θυμηθείτε ότι η βραδιά αυτή ανήκει αποκλειστικά στον γαμπρό ή τη νύφη, οπότε μην το αντιμετωπίσετε ως ευκαιρία για να περάσετε εσείς καλά, αλλά εκείνοι.

  •  Πριν το μυστήριο, οι κουμπάροι βρίσκονται κοντά στη νύφη και τον γαμπρό και προσπαθούν να τους χαλαρώσουν αν έχουν άγχος ή να τους κάνουν να νιώσουν πιο άνετα. Καλό θα ήταν να μην «ποτίσετε» το ζευγάρι γιατί μπορεί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.
  •  Στη διάρκεια του γαμήλιου πάρτι οι κουμπάροι έχουν, συνήθως, το ρόλο να ξεσηκώσουν τους καλεσμένους και να τους προσκαλέσουν με τον τρόπο τους στην πίστα ώστε να χορέψουν.

More
articles