Πώς να διακοσμήσω την εκκλησία;

Προσπαθήστε να βρείτε διακοσμητικές λύσεις που θα στολίσουν και την εκκλησία, αλλά και το πάρτι σας μετά.

Για το στολισμό της εκκλησίας υπάρχουν άπειρες ιδέες και προτάσεις για όλα τα γούστα και όλα τα budget. Ακόμα και αν οι υπερβολές είναι κάτι που δεν επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, υπάρχουν τρόποι για να προσθέσετε διακοσμητικές πινελιές ακολουθώντας μερικές συμβουλές.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με τον ιερέα της εκκλησίας και να μάθετε τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Οι περισσότεροι ναοί έχουν κανόνες για συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η σύμφωνη με τους κανόνες διακόσμηση δεν δείχνει μόνο σεβασμό προς την εκκλησία, αλλά σας βοηθά και να αποφύγετε τα πρόστιμα για τις ζημιές μετά.
Ορισμένες εκκλησίες θέτουν περιορισμούς στη χρήση των κεριών και των λουλουδιών (αληθινών, αλλά και ψεύτικων). Επίσης, υπάρχουν κανόνες για τη διακόσμηση στα στασίδια, το βωμό ή τις εισόδους, ενώ πολλοί ιερείς θα σας ενημερώσουν ότι απαγορεύεται να ρίξετε π.χ. λουλούδια, ρύζι ή σπόρους στον εξωτερικό χώρο.

Επίσης, μάθετε πόσο νωρίς πριν από την τελετή επιτρέπεται να εισέλθει το προσωπικό στην εκκλησία για το στολισμό, ώστε να το προγραμματίσετε αναλόγως.

Τέλος, ρωτήστε αν επιτρέπεται η χρήση κολλητικής ταινίας, κόλλας ή συρραπτικού, για να δείτε πώς θα τοποθετήσετε τις συνθέσεις σας.

Tips

  • Φωτιστικά στο πεζοδρόμιο ή τα σκαλοπάτια που οδηγούν μέχρι την πόρτα της εκκλησίας μπορούν να σηματοδοτήσουν την είσοδο σε ένα βραδινό γάμο.Μπορείτε να σχεδιάσετε τα αρχικά σας σε στεφάνια ή τόξα που θα κρέμονται στις πόρτες.
  • Την άνοιξη ή το καλοκαίρι μπορείτε να βάλετε στην είσοδο μικρά εσπεριδοειδή φυτά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή την περίοδο των Χριστουγέννων όμορφο θα ήταν να τοποθετήσετε στις πόρτες μικροσκοπικά έλατα ή ελιές.
  • Για να διακοσμήσετε την εκκλησία και τα ξύλινα καθίσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπάλες από λουλούδια, μίνι ψάθινα καλάθια με πέταλα, αποξηραμένα στεφάνια με τούλι σε διάφορες αποχρώσεις, μικρά μουσικά όργανα με κορδέλες και λουλούδια, αλλά και καλάθια με κοχύλια και βότσαλα.
  • Το μπροστινό μέρος της εκκλησίας και το ιερό είναι το σημείο όπου θα τραβήξετε τις περισσότερες φωτογραφίες σας. Για το χώρο αυτό, που θεωρείται σημαντικό μέρος της διακόσμησης για το θρησκευτικό γάμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητούς πυλώνες ή στύλους για τα λουλούδια και κομμάτια από τούλι γύρω από τα φώτα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μικρά λευκά φώτα σε μικρές γωνιές του ιερού.
  • Ο διάδρομος μέχρι το ιερό της εκκλησίας, αλλά και ο διάδρομος ανάμεσα στα καθίσματα μπορεί να μετατραπεί σε πανέμορφο σκηνικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια σε στύλους, που είναι η κλασική, παραδοσιακή λύση, ή εναλλακτικά διαλέξτε στύλους που καταλήγουν σε γάντζους, όπου θα κρεμάσετε αγαπημένα στολίδια, καλάθια με λουλούδια ή φαναράκια.
  • Οι στύλοι που ενώνονται με κομψό τρόπο ο ένας με τον άλλο διαχωρίζουν το πέρασμα του ζευγαριού από τους καλεσμένους. Στο κέντρο του κάθε στύλου κρύψτε την ένωση με ένα μικρό μπουκέτο λουλουδιών ή ένα μεγάλο φιόγκο από όμορφες κορδέλες.
  • Ποια νύφη δεν θα ήθελε να πατήσει επάνω σε ροδοπέταλα; Μπορείτε να βάλετε ένα παρανυφάκι μπροστά σας να τα πετάει ή να στρώσετε το διάδρομο από πριν (προτιμήστε τα συνθετικά, καθώς τα φυσικά λεκιάζουν όπως θα τα πατάτε).

 

More
articles